Definitie in energie

Go with the flow.

De kracht van herhaling is binnen het Human Design Systeem goed ingebed. Dus ook hier herhaal ik nog maar weer eens dat wanneer we onze Strategie en innerlijke Autoriteit volgen we alle conditionerende elementen omzeilen om te leven als ons Zelf. We gebruiken deze conditionering dan als bronnen van informatie en als potentiële wijsheid die we erdoor vergaren.

 

Maar de conditionering zelf kan ons op verschillende manieren bereiken zoals we al hebben gezien in de andere onderdelen waarin ik dat heb besproken. Onze open Centra, de invloed van onze Mind, het aura en de Definitie van anderen zodra ze in ons aura komen, het aura zelf, onze opvoeding, de maatschappelijke waarden, er is zo veel wat ons kan beïnvloeden in het zijn van onszelf dat het ook echt niet altijd even eenvoudig is om dat niet te laten gebeuren. Maar niet alleen de invloeden van buiten ons, maar ook de invloed die in onszelf, in onze BodyGraph is, zegt ons iets over de energie-dynamiek, de flow. En daarin zijn er vijf manieren waarop definitie wordt uitgedrukt en ervaren (ik gebruik de originele Engelse termen):

 

1. No definition - een Reflector zonder gedefinieerde Centra (ca. 1% van de bevolking)

2. Single definition - alle gedefinieerde Kanalen en gedefinieerde Centra in het design zijn verbonden in één ononderbroken stroom (ca. 41% van de bevolking)

3. Simple-split definition - twee aparte gedefinieerde gebieden die niet met elkaar verbonden zijn (ca. 46% van de bevolking)

4. Triple-split definition - drie aparte gedefinieerde gebieden die niet met elkaar verbonden zijn (ca. 11% van de bevolking)

5. Quadruple-split definition - vier aparte gedefinieerde gebieden die niet met elkaar verbonden zijn (ca 1% van de bevolking)

 

Ik kies er voor om de vijf verschillende vormen niet heel uitgebreid te beschrijven. Wat belangrijk is om te weten als je bezig bent met je experiment is hoe je afgeleid wordt van je definitie als je kijkt naar de Definition in je design. 

 

Als je een Single Definition in je design hebt, dan heb je in beginsel niemand anders nodig om je 'heel' te voelen. De energie tussen jouw gedefinieerde Centra stroomt zonder onderbreking aan één stuk. Ook als je in je eigen aura zit is die ononderbroken stroom van energie aanwezig. Mensen die Single Definition zijn hebben geen innerlijke behoefte of verlangen om zich met anderen te verbinden of hebben het gevoel dat ze iets missen in hun eigen design als het gaat om hun eigen levenskracht. De conditionering zal met name plaatsvinden via de ontvankelijkheid van de open of ongedefinieerde Centra en de interventie van de Mind als besluitvormend orgaan.

 

Wanneer je een Split in je definition hebt, dan ben je vatbaarder voor conditionering op de Poorten die de Split tot een Kanaal maken. Dat wil zeggen, wanneer de 'ontbrekende' Poort of het 'ontbrekende' Kanaal de Split zou overbruggen dan wordt deze energie een motiverende factor in het leven. Onbewust vindt er een nastreving  plaats van de kwaliteiten van die ontbrekende Poort of dat Kanaal alsof het iets vertegenwoordigt dat onvolledig, verkeerd of ontbrekend is in jouw leven of alsof dit deel van jou gerepareerd of getransformeerd moet worden om je 'heel' te voelen. Ik zeg hier bewust 'alsof' want die ontbrekende Poorten of dat ontbrekende Kanaal (eigenlijk het niet consistent aanwezig en betrouwbare deel er van) ben jij niet. En het is ook niet de bedoeling dat je die kwaliteiten najaagt. Want dit leidt onherroepelijk tot niet-zelf gedrag. Je hebt een Split omdat dat is hoe jij bent gedefinieerd en ontworpen en daar hoeft niets aan gefixt te worden. De enige manier waarop je hier uit komt is door je Strategie en je Autoriteit te volgen, omdat je dan diegenen zult ontmoeten die een natuurlijke en correcte brug zullen vormen voor jouw Split. 

 

Ieder design is gemaakt om in Flow te kunnen leven. In Flow met hoe jij als mens bedoeld bent te zijn. Als je weet hoe het voor jouw werkt, dan herken je ook de momenten waarop het niet heeft gewerkt. Het leert je liefdevoller en zonder oordeel terug te kijken op besluiten die je hebt genomen of levenservaringen die je hebt opgedaan. Misschien heb je daar hulp bij nodig of wil je hierin begeleid worden. En misschien ben ik wel degene die dat voor jou kan doen en betekenen. Ik nodig je uit Contact met met op te nemen voor een vrijblijvend gesprek of neem een kijkje op mijn Coaching en begeleiding pagina's of er iets voor je bij zit wat je aanspreekt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.