De reis naar jezelf is oneindig

 

Een introductie in Human Design

Er is maar één persoon die in iets meer dan 15 minuten zo duidelijk kan maken wat Human Design is en waar het vandaan komt. Ik wil dan ook op deze plek de (zoals hij zelf zegt) eerste student van dit prachtige systeem eren en hem alle credits geven die hij verdient. Zijn nalatenschap is van onschatbare waarde voor een ieder die geïnteresseerd is in het leiden van een leven als zichzelf.

 

" If you allow someone to be who they are and they allow you to be who you are, then that's Love. Anything else is torture"

 

~Ra Uru Hu~

Human Design, de wetenschap van het verschil

 

Human Design is een logisch systeem dat verklaart hoe we bij onze geboorte gecodeerd werden. Op de afbeelding hiernaast zie je een weergave van de Bodygraph. In dit geval mijn Bodygraph. Dit is de kaart van de genetische code die laat zien hoe je jouw energie op de juiste manier zou moeten inzetten. Op de manier zoals deze voor jou bedoeld is.

 

Ons hele leven lang worden we ingeprent en geconditioneerd door andere mensen, ervaringen en omgevingen, waardoor we vaak wegreizen van onze intrinsieke manier van zijn (onze Waarheid). Human Design helpt om ons terug te brengen naar onze natuurlijke en uitgelijnde zelf, zodat we meer succes, overvloed, vreugde, liefde, vrede en tevredenheid kunnen ervaren. 

Binnen Human Design komen vier oude esoterische systemen en de moderne wetenschap samen. De Chinese I'Ching met de 64 hexagrammen en poorten, de Tree of Life van de Kaballah met de 36 kanalen, de Westerse Astrologie met de 12 sterrenbeelden en 13 planeten, het Hindu Brahmin Chakrasysteem met de 9 centra en de kwantum wetenschap.

 

Wat mij onwijs aanspreekt in deze synthese is dat het naast dat het ontzettend accuraat is, niet spreekt over 'dit is waar', maar dat het je uitnodigt er mee te experimenteren. Een verkenning van de routekaart van je leven. Voor mij is het een ontzettend waardevolle manier om elke dag te onderzoeken waarom ik reageer zoals ik reageer en hoe ik daar dan vervolgens mee om kan gaan en wat het voor mij betekent. Je hebt het niet zo even onder de knie. Het vraagt echt commitment op de wens of het verlangen onderzoek te willen doen naar jezelf en te leven als jezelf en daarin ook open en eerlijk te zijn naar wat je ziet, voelt, hoort, proeft en ruikt. Want zo ver gaat het. 

 

Ra Uru Hu gaf zijn studenten mee dat het experiment minimaal 7 jaar duurt voordat je echt alle lagen in je eigen systeem hebt gedeconditioneerd. Ik ben nu bijna vier jaar onderweg in mijn experiment en in dat opzicht nog maar net over de helft van mijn eerste 7-jaarscyclus. Maar vanaf het moment dat ik mijn eigen Bodygraph heb opgezocht ben ik er door gevangen. En ik zou het iedereen gunnen zich er alleen daarom al in te verdiepen, want het maakt zo ontzettend veel duidelijk. De aanvulling die we als mensen op deze aarde op elkaar kunnen zijn. Als we dat ons allemaal meer bewust zouden worden, dan zou de wereld er zo ontzettend veel mooier uit kunnen zien. Alleen daarom al voel ik de drive om dit te delen en te verspreiden. We zijn er om elkaar aan te vullen. Niet om elkaar te becommentariëren of te veroordelen. Is toch gewoon super tof om te weten dat dit kan? Het geeft hoop en vertrouwen en dit hebben we meer dan ooit nodig in de tijd waarin we nu leven. 

 

Mijn eigen onderzoek

Goed voorbeeld doet goed volgen wordt er vaak gezegd. En ik ben het hier mee eens. Dat betekent dus dat ik als coach zelf ook het experiment ben ingestapt en mijn eigen design ben gaan leven. Mijn reis heb ik beschreven in de Achtergronden die je op deze website kunt vinden. Dit geeft je een inkijk met wie je te maken krijgt en wat ik wel of niet kan bieden als coach. In mijn rol als Ketter/Onderzoeker is het voor mij van belang dat ik mijn basis en mijn kennis over Human Design op orde heb voordat ik het met anderen kan delen of anderen kan begeleiden. De energie die ik daar in heb gestopt deel ik met jou, als inspiratiebron, maar ook als onderlegger voor jouw keuze om met mij te willen werken.

Mijn achtergrond

Naast mijn eigen onderzoek en experiment heb ik zakelijk een stevige achtergrond. Ik heb mijn hele arbeidsleven gewerkt als leidinggevende. Bij overheidsinstanties en in de zorg, op verschillende plekken en verschillende posities. Wat mij het meeste energie gaf in dit werk was altijd het coachen en begeleiden van mensen. Respect, Aandacht en Waardering geven in de onderlinge verstandhoudingen met elkaar. Daar ligt mijn kracht, mijn passie en ook mijn drive. Mocht je meer over me willen weten, neem dan Contact met me op of neem een kijkje op Over mij

 

Ook zakelijk kan het je veel brengen

Het Human Design Systeem kan je laten zien in welke omgeving jij het beste tot je recht komt. En dat is dus niet alleen privé erg fijn om te weten, maar ook zakelijk, in je werkleven of in je studentenleven, is dit waardevolle informatie. Het woordgebruik in de zakelijke wereld is meer to the point en spreekt mogelijk meer tot de verbeelding als het gaat om het praktisch maken er van. Maar in beide gevallen geeft het Human Design Systeem een mechanische weergave van de wijze waarop de energie stroomt. Niets zweverigs aan, het is zoals het is.

De inzichten zijn holistisch van aard en gaan dus niet alleen over alle delen in jezelf, maar ook over de delen in je zelf in relatie tot anderen. Op de businesspagina van mijn site  kun je hier meer informatie over vinden.